- ryż - 200 gramów
- puszka kukurydzy - 1 sztuka
- wędzona szynka - 200 gramów
- sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy
- pomarańcze - 2 sztuki
- oliwa - 3 łyżki
- puszka czerwonej fasoli - 1 sztuka
- natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
Smacznego !!!- Ryż ugotuj i ostudź.
- Pomarańczę obierz, pokrój w plastry i odłóż. Kukurydzę odsącz z zalewy. Fasolę przecedź i przepłucz, szynkę pokrój w kostkę.
- Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy wymieszaj z wodą, następnie połącz z oliwą.
- Schłodzony ryż, szynkę, pokrojoną pomarańczę, fasolę i kukurydzę przełóż do salaterki. Polej przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj.
- Plastry pomarańczy ułóż na talerzach, połóż na nich finezyjnie sałatkę i udekoruj listkami natki pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz