kładniki: 25 dag makaronu ravioli z serem
20 dag szynki lub baleronu
1 duży zielony ogórek (ok. 35 dag)
1 mała cebula (5 dag)
1-2 ząbki czosnku
4 łyżki majonezu
sól
kolorowy pieprz
Wykonanie:
Makaron ravioli ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (w
osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju). Odcedzić, przelać zimną wodą
i ostudzić.Szynkę pokroić w kostkę. Zielony ogórek umyć i pokroić w kostkę
(w skórce). Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do miski przełożyć makaron ravioli, szynkę, zielony ogórek,
cebulę i czosnek. Dodać majonez i razem wymieszać. Przyprawić do smaku
solą i kolorowym pieprzem. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 60 minut. Szybko i smacznie :)
Smacznego !!!
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz