Składniki:
2 woreczki ryżu
1 puszka tuńczyka w oleju kawałki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
4 ogórki kiszone (lub garść kaparów)
4 jajka
puszka groszku lub kukurydzy
3 łyżki majonezu
3 łyżki gęstego jogurtu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ryż gotujemy al dente w osolonej wodzie, dobrze osączamy z wody, wsypujemy do salaterki,. Tuńczyka osączamy z zalewy i oleju, dodajemy do ryżu. Podobnie postępujemy z groszkiem lub kukurydzę - osączamy i do zalewy. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę, dodajemy do sałatki. Ogórka kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do reszty składników. Całość doprawiamy majonezem wymieszanym z jogurtem, dodajemy soli i pieprzu wg uznania.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz