Etykiety

wtorek, 21 lutego 2012

Przepis na - sałatka z kapusty pekińskiej

Przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej jest bardzo prosty. Sałatkę z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i papryką przygotowuje się bardzo szybko, dlatego można ją wykonać przed samym podaniem. Sałatka z kapusty pekińskiej smakuje doskonale z drugim daniem mięsnym.

Składniki:
 
1 średnia kapusta pekińska
1 czerwona papryka
2 jabłka
1 średnia marchewka
sól i pieprz do smaku
sól, pieprz
2 łyżki oliwy

Sposób przyrządzenia:

Kapustę pekińską i paprykę pokroić w cienkie paski. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a marchewkę na drobnych. Wszystko razem wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku oraz olej, ponownie wymieszać.

Sałatka z kapusty pekińskiej doskonale pasuje do dań mięsnych, a w szczególności kotleta schabowego z ananasem i żółtym serem.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz