Przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej jest bardzo prosty. Sałatkę z
kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i papryką przygotowuje się
bardzo szybko, dlatego można ją wykonać przed samym podaniem. Sałatka z
kapusty pekińskiej smakuje doskonale z drugim daniem mięsnym.
Składniki:
1 średnia kapusta pekińska
1 czerwona papryka
2 jabłka
1 średnia marchewka
sól i pieprz do smaku
sól, pieprz
2 łyżki oliwy
Sposób przyrządzenia:
Kapustę pekińską i paprykę pokroić w cienkie paski. Jabłka zetrzeć na
tarce o grubych oczkach, a marchewkę na drobnych. Wszystko razem
wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku oraz olej, ponownie wymieszać.
Sałatka z kapusty pekińskiej doskonale pasuje do dań mięsnych, a w szczególności kotleta schabowego z ananasem i żółtym serem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz